Hudvårdstips ☺️

Brukar ni som jag få en obalanserad hud under vintertiden?

Nu under vintern har jag använt den här produkten en gång i veckan tillsammans med super rich repair som också är från Age Smart serien.

Dermalogica Age smart – Multivitamin Thermafoliant en savior. För mig som har extremt torr hy som inte alls mår bra av väderväxlingar ,som den här vintern har bjudit lite extra på 😳

Jag fick upp ögonen för Dermalogica för många år sedan , har en hel del produkter , men det är 3 produkter som jag inte vill vara utan hör är en av dom! ☺️

Det va under våran resa till Sydafrika som min hud verkligen protesterade!
Från att komma från vår torra luft i Sverige till en overklig luftfuktighet dom har i Durban, South Africa , nått jag aldrig vart med om trotts att jag har rest otroligt mycket.

Min hud reagerade med extrema utslag, svullnad etc.
Och vi som skulle på bröllop 😰 6 dagar och jag såg ut som jag hade haft dålig plastikkirurgi 🙈 ,hade jättemärkliga röda fläckar i hela ansiktet, huden kändes som läder! Jag fick tips av min vän Stacy att åka till en jätteduktig hudterapeut. Åkte genast dit och hon förstod verkligen mitt dilemma och gick igenom min hy! Hon började med att lägga på deras ultra calming gel och gjorde sedan behandlingar , efter 2 timmar kände jag verkligen skillnad svullnaden hade nästan lagt sig helt, dom röda fläckarna hade nästan försvunnit.

Dagen efter åkte jag tillbaka för att göra en sista kur och efter den va jag som ny. Låter nästan för bra för att vara sant eller hur? Min hy har aldrig känts bättre , på riktigt! Hon gav mig tips om produkter för min komplicerade hud och jag köpte givetvis med mig precis allt! Sen den dagen har en del produkter från dermalogica vart självklara hemma i hyllan.

Multivitamin thermafoliant är så bra
Jag använder jag den ca i gång i veckan och för mig är den ren magi!
Men som jag sa min hud är superknepig, extremt torr men har dom senare åren fått partier som är feta, också beroende på att jag är så torr, då producerar huden talg, huden upplevs som fet , men egentligen extremt fuktfattig.

Det vanliga jag hör är att folk hoppar över dom partierna för man blir rädd att få ännu mer outbreaks, men mer fukt så ska ni se att det blir bättre, men är du minsta lilla osäker så gå till en hudterapeut som du litar på och kan ge dig tips hur du löser dina problemområden. Huden är så individuell så att rekommendera hudvård är svårt , det som fungerar på mig kanske inte alls passar dig, you get me right?

Trotts det jag precis skrev innan vill jag verkligen rekommendera den här produkten om man letar efter en bra exfoliant.

Användning

-Använd på fuktig hy är mitt tips , men igen individuellt. – jag föredrar fuktig då den är ganska “grusig” så kan kännas tufft på huden om den är helt torr, men kan appliceras på torr hud, smaksak och du känner din hud bäst så testa vad som känns bäst för dig 😉

Jag använder gärna en sprayflaska med vatten så huden inte blir för våt.
-Ta ca 2 cm av krämen och gör cirkulerande rörelser runt i ansiktet i ca 2 min, var försiktig runt ögon partiet.
Den är väldigt tjock i konsistensen men dryg. Tuben håller jättelänge.
-Lite stickade känsla , jätteskönt , man känner att den aktiveras.
Eftersom den innehåller både A och C vitaminer minskar den pigmenteringar och ger lyster.
pigmenteringar är något jag har mycket av ,speciellt under kindbenen.

-efter ca 2 minuter skölj av ansiktet med ljummet vatten . 
-Badda av ansiktet. 

Den innehåller både retinol – minska linjer och ålderstecken genom att öka produktionen av kollagen ,salicylsyra och päron extrakt som hjälper till med hudens cellförnyelse.

Jag både känner och ser resultat direkt, helt Magisk! 

Så letar ni efter en riktigt bra och skön uppfriskande peeling så testa. Har ni testat eller ska ni testa , släng över en kommentar eller Mail om vad ni tyckte? 🤍

Kram 🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s