Skönhetsindustrin,mångfald och inkludering.

Viktigt att tillägga att kritiken inte går emot märket som har hela skalan utan mot varuhus som väljer bort oss ut sitt sortiment!

Det är en svår balans att drivas av en fråga som ligger så nära hjärtat. Och ibland är det svårt att hålla distans. Något jag jobbar med dagligen. Jag ser samtidigt en sån stor potential i skönhetsindustrin , där mångfald och inkludering med all rätt kommer allt högre upp på agendan! Men där det samtidigt är stora utmaningar kvar!

Viktigt att tillägga att kritiken inte går emot märket som har hela skalan utan mot varuhus som väljer bort oss ut sitt sortiment!

Att idag bli bemött i varuhus som inte vill ta in färger för oss mörka är något jag starkt föraktar! Många tycker … ”ahh jobbigt för dig , tur det finns på nätet iallafall” tycker ni inte vi bör ha kommit längre än så 2021. När folk i min omgivning blir obekväma av det jag tar upp, det jag tycker bör vara en självklarhet att kunna prata om. Det är viktigt att bli hörd, du går inte i mina skor. Och Nej jag söker inte sympati.

Jag tolkar det som att jag blir en ”arg , gnällig och lite oskön person ” ”finns viktigare saker i livet att haka upp sig på” och DÄR tar konversationerna slut. Det visar mig en otrolig okunskap av problemet som bör lyftas.

Lite klarhet.

1. Jag är inte arg men vill ha förändring och förståelse, tydliga direktioner på vart varuhusen har fått direktiv att exkludera en vis målgrupp?

2. Om ni inte har produkten som passar för mörk hudfärg – ta in den. Är det inte är möjligt- bemöt trevligt och uppmärksama problemet,. Det räcker….på kort sikt. Idag blir jag ofta bemöt på sättet handla online, vi har inte det sortimentet (varför?) På lång sikt, ta tag i problemet, inte enbart ljushyade är köpstarka kunder.

3.Lär er mer om strukturell rasism. Det låter som ett hårt begrepp som man vid första anblicken tänker att man på långa vägar inte ägnar sig åt, men faktum är att det gör många , Inklusive runt mig. Men jag vet att man inte vill göra det! NEJ Det handlar för mig inte om att ursäkta sitt ursprung som vit , utan att sätta sig in i en poc-s perspektiv och lyssna.

3. Representera bättre! Visa olikhet, få fler att känna sig inkluderade, prata till alla målgrupper, även de nästan alltid underrepresenterade afrikanerna och asiaterna. Nuf said!

Kommentera gärna dina tankar? 🖤

🖤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s